Met deze tropische temperaturen kunnen we wel wat verkoeling gebruiken. En bij zomer denk je al snel aan strand en ijs! Veel ijssoorten bevatten enorm veel suiker. Teveel suiker kan ervoor zorgen dat u vocht vast houdt. Daarom 3 gezonde ijs-recepten zodat u in een handomdraai zelf gezonde ijsjes kunt maken!
Yoghurt-Framboos- Bosbessen IJs
Ingredienten voor 10 stuks:
– 500 ml (magere) Griekse Yoghurt
– 3 theelepels honing
– 100 gram bosbessen
– 100 gram frambozen
– 1 theelepel vanille extract
– IJsvormpjes (Hema, Action, AH)
Bereiding:
Mix de yoghurt, vanille en honing in de blender en gebruik de helft van dit mengsel om de helft van het ijsvormpje te vullen. Vervolgens mixt u het resterende gedeelte van de yoghurt met de frambozen en bosbessen. Haal het ijsvormpje uit de vriezer, voeg het mengsel toe en stop het geheel terug in de vriezer voor 3 a 4 uur. Geniet!
Spinazie-Mango-Banaan ijs
Ingredienten voor 10 stuks:
– 1 mango
– 1 banaan
– 2 handjes gewassen spinazie
– 2 dl water
– IJsvormpjes (Hema, Action, AH)
Bereiding
Misschien moet u even wennen aan het idee van spinazie in uw ijs, maar deze groene monsters zijn heerlijk. Snijd de mango en banaan in stukjes, mix met de spinazie en water. Voeg eventueel nog wat kokosmelk toe. Vul vervolgens de ijsvormpjes en stop ze in de vriezer voor 3 a 4 uur.
Ananas- Kokos IJS
Ingredienten (10 stuks)
– 1 rijpe ananas
– 200 ml kokos water
– 50 ml water
– 4 theelepels kokosrasp
– 1 nectarine
– IJsvormpjes (Hema, Action, AH)
Bereiding
Snijd de ananas en nectarine in stukjes, voeg dit samen met het kokoswater en mix. Vul de ijsvormpjes en bewaar voor 3 a 4 uur in de vriezer.