Het is herfst! Tijd voor een heerlijke pompoensmoothie. Deze smoothie drink je warm.
’s Morgens heb je niet altijd tijd om een pompoen 45 minuten te roosteren in de oven. Daarom is het super handig dat je deze smoothie heel goed van te voren kunt maken. Bewaar het in de koelkast en warm het ’s morgens voor je gaat ontbijten even op in een pannetje of magnetron.
Herfstsmoothie met pompoen
Bereidingstijd 55 minuten
Ingredienten voor 500 ml
- 450 gram flespompoen (dit is ongeveer een halve flespompoen)
- 1 banaan
- 1 theelepel kaneel
- halve theelepel vanillepoeder (ongezoet)
- mespuntje kruidnagelpoeder
- mespuntje gemberpoeder
- 4 dadels zonder pit
- 300 ml havermelk
Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 ºC. Snijd de pompoen doormidden, verwijder de zaadlijsten en leg de helften met de snijkanten naar beneden in een ovenschaal met een laagje water, en rooster ze 45 minuten in de oven totdat het vruchtvlees zacht is. Verwijder de schil en doe de pompoen in stukken in de blender. Voeg de overige ingrediënten toe en mix tot een gladde massa.
Smoothze!