Ingrediënten
- 400 gr pompoen blokjes
- 400 gr verse spinazie (of uit diepvries; ontdooid en uitgelekt)
- olijfolie
- snuf peper en zout
- 1 gr bakje ricotta a 250
- 1 ei
- handje geraspte kaas
- 1 theelepel salie
- 1 teen knoflook
- 2 tomaten
- 9 lasagnevellen
Materialen
- Ovenschaal (ca 18 x 28 cm)
Bereiding
Verwarm de oven op 200 graden. Doe de pompoenblokjes in een ovenschaal en voeg een scheut olijfolie, salie, peper en zout toe. Pers ook het teentje knoflook er bij en schep om. Zet deze 30 min in de oven. Breng een pan water aan de kook en voeg de verse spinazie hier 1 a 2 minuutjes aan toe tot hij begint te slinken. Giet hem af en druk met een lepel zo veel mogelijk vocht er uit. Klop de ricotta los met het ei en een snuf peper en zout. Snijd ondertussen ook de tomaten in plakjes. Pureer de pompoen fijn in een keukenmachine (of prak met een vork fijn). Voeg eventueel een scheutje olie toe om het mengsel smeuïger te maken.
Vet een ovenschaal in met een beetje olie. Begin met een laagje met de helft van het ricotta mengsel en verdeel daar de helft van de spinazie op. Dek af met lasagnevellen. Verdeel daarop de helft van het pompoenmengsel en schijfjes tomaat en dek weer af met lasagnevellen. Herhaal deze lagen nog een keer. Bestrooi de bovenzijde met wat kaas en zet 30 min op 200 graden in de oven. Voor een variant met vlees kun je wat spekjes of gehakt toevoegen.